How to dress

 

Den kalla årstiden är på väg in och det har börjat kännas tidigt på morgonen.Det biter till lite i kinderna och man är klarvaken så fort man kommit ut genom porten även om klockan är fem på morgonen.Men mitt på dagen blir det oftast varmare och på kvällen kallt igen.Jag har alltid svårt på hösten att klä mig utan att det är för varmt eller för kallt.Brukar allt som ofta bli det sist nämnda.Jag är lite av en från ena veckan till den andra när det kommer till mina jackor och kappor.Jag har perioder då jag tycker mina kappor är så tråkiga men skinnjackan är kanske för tunn osv.Känner ni igen er? Problemet som uppstår varje år.

höstvinter

Men hör och häpna mina vänner det finns ju en lösning på detta.När det kommer mot siså där -20 C och uppåt då rekommenderar jag hela pistvakten outfiten.Det finns inte en chans att jag skulle dressa upp mig i klänning/brallor och en kappa då.Jag vet vad kyla är och det kallaste jag varit med om är -45 C och det var rätt okej för jag råkade ha pistvakten kläder på mig plus försvarets värmejacka storlek 5 nummer förstor på mig och frös inte! Så där finns bara en ball mössa att dra på sig över pallet.Men om vi nu åker ner från Norrbotten till Gävle och Stockholm då blir det varmare och här kan vi ju faktiskt klä oss lite mindre pistvakten och lite mera barna i bullebyn typ.

Det vi inte ska glömma bort är att det kan bli kanon vintrar med minus tjugo och massa snö men med största sannolikhet blir det så pass b så vi hamnar på minus fem och lite snö om vi har otur.Jag som bor precis vid en skidbacka vill ha en jävla massa snö så jag kan åka skidor hela vintern nästan men.Tillbaka till kläder.

För det första gnäll inte på hösten/vintern.Det blir bara så jobbigt då för dig själv.Du blockerar din kreativa hjärnhalva.Sedan ta en look i garderoben.Vad har du,vad saknas och vad är sommarkläder?

Ta fram en kartong och plocka ner alla sommarkläder i den.Tuna skira klänningar/kjolar och tröjor/shorts.När du har gjort det och baxat iväg kartongen till förrådet så öppnar vi garderoben igen.Vad har du kvar i basplagg?

Nyckelplagg:

 • Koftor-korta och långa
 • Stickade tröjor,tjocka
 • Penkjol
 • Klockadkjol i tjoackare material
 • Kjolar överhuvudtaget i ett tjockare material
 • Polotröja
 • Bomulls linnen/t-shirtar
 • Hyggliga jeans
 • Lite popigare blus/skjorta
 • Klänning i olika varianter som slutar vid knäna

Så dessa plagg kan du mixa och matcha hur du vill.Med färger som går ihop eller om du är min kompanjon och lever med nästan bara svarta kläder.Jag kan med ge att plaggen ovan låter sjukt tråkiga och buhu det är så trista men du kommer inte att frysa med rejäla koftor och kjolar/klänningar i tjockare tyg.En underkjol ger även den värme.Bomulls linnena är till för en sak,ha under dina tröjor,skjortor.Fungerar som ett underställ.Och glöm inte underställ men skippa det med smurfar är inte så sexigt kanske om du ska på dejt….

Fördelarna med dessa plagg är att det är ändlösa kombinationer.För att uppdatera dom kan du använda olika skärp,smycken,hårprylar och sjalar.Det är hemligheten.Till ytterplagg har du parkas,kappor – långa och korta,skeppar rocken,skinnjackan och en tjockare baseballjacka.Sedan dunjacka.Dunjackan regerar,jag har 3 stycken dunjackor(!!)blå,grå,svart.Fördelen med dessa är att man aldrig fryser.

Skor

Blåfrusna fötter utan känsel? Låter det bekant för dig? Här säger jag pistvakten dojjor….Skämt osido men det är inte någon idé att dra på sig pumpsen i mocka och dra en repa på stan.Tyvärr.Det är boots med klack,snörkängor med klack eller stövlar med foder som gäller.Jag har några varianter så klart.Skofetish (?!) möjligt.MC-bootsen är ett givet val,mina bearpaws (ser ut som uggs) och mina fodrade ridstövlar i bruntläder som är asvarma (fick dom då det är kallt som fan i stallet på vintern men dessa blev mina alla dagar under vinternstövlar) sedan har jag fodrade skor med klack,boots med klack och mina snörkängor både med och utan klack.Här har jag turen att ha farmor som stickar strumpor.Jag har nästan alltid stickade strumpor i skorna på vintern och slutet på hösten.Det räddar fötterna extremt kalla dagar och nätter.

Huvudet och händerna

Stickade vantar eller läderhandskar använder jag.Helst stickade tumvantar eller mina i ull.Frusna fingrar är ingen hit och om man skipar iden med att plocka upp telefonen i tid och otid så slipper man ännu mera alla blåfrusna stela fingrar.

På huvudet agerar mössor,hattar och basker.Du kan alltid hitta ett snyggt alternativ att ha på huvudet.Är du mera lik mig så tryck bara ner något på skallen och gå.jag drar bara på mig en stickad mössa.Struntar rätt mycket i färgen och modellen,slutade med förra året att jag knallade runt i min neongröna mössa.Frillan får lida på vintern till större delen men det gör mig detsamma.Vem fan orkar frysa?! Inte jag.

Så här enkelt är det faktiskt att klä sig i kallt väder.Även om jag oftast går all in på pistvakten kläderna….Vill jag se fin ut (då jag vet att jag åker bil) då leker jag med roliga accessoarer och gör en passande frisyr till hatten.Men på vardagen då jag jobbar så känner jag bara neeeh orkar inte bry mig.

Hur gör ni under den kallare tiden på året?

*Psssst jag längtar lite till snön men det är en hemlis,ok?!*

 

 

Annonser

2 thoughts on “How to dress

 1. Jag jobbar med barn och är ute minst två ggr om dagen. Överstiger tempen 10- då blir det tjockjackan på och hejdå snygg-looken, utan tvekan! Är det galet mycket snö ute så träder jag t.o.m i ett par snow boots (mina månvandrarskor). Jag ser ut som en vandrande michellingubbe men jag är iaf varm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s