Dagens sjuka ideal

hotBild

Vad var det som gick fel egentligen? Vad var det som fick vackra,kända,okända,söta kvinnor och tjejer att gå från sunda och söta till skelett med silikonbomber? (Jag har inget emot plastikoperationer) Många lägger skulden på att Twiggy skapade trenden på 60 talet när hon upptäcktes på Vidal Sasson efter en klippning.Men nej du kan inte klandra Twiggy det var inte helt där.Modeskaparna då? Som använder modeller på 190 cm över havet smala som stickor? Flickor som faktiskt oftast inte ens är 18 år utan så pass unga som 14-15 år gamla.Kändisar som alltid flanerar i media och hela tiden kör alla möjliga dieter som är helt vansiniga.All retucering av foton som exponeras i media? Vad ligger egentligen i grunden till agens allt mer sjuka och och osunda ideal där dom flesta strävar efter size zero som är ett befängt påhit.Vad hände med hälsosamma  modeller som var stolta över sin kropp?

Jag personligen avskyr medias provocerande av dieter och exploatering utav skinn och ben modeller som snarare ser ut som fångar från ett kocentrationsläger! Mode branshen är idag den största boven med media.För att inte förvränga att alla kvinnor och tjejer ser olika ut så ta in olika modeller,radera inte 15 kg i photoshop.Den enda rätta storleken är och förblir size awesome,size you.Mycket vi andra tjejer kan göra för varandra är att peppa och säga hur vackra vi är precis som vi är.Träna om du vill,träna inte om du inte vill.Det enda viktiga är att du mår bra och älskar dig själv för hur du ser ut.

Alla har vi olika kroppsformer,en del är smala av naturen,en del kurviga,en del är mulliga,en del ser ut som dig och mig.Istället för alla jävla löjliga dieter och ohälsosamma tidningar där vi proppas med skitsnacka och skelettmodeller på bilderna borde vi taen titt på stan.Vi är alla så olika men ändå så olika.Älska din kropp för hur den ser ut,för den du är,för just DU är unik just precis för att DU är DU.

Så enkelt är det bara.Var stolt över din krop och låt inte någon annan hitta på något annat! Vill du ha inspiration har våra vackra pinupor från dåtiden där har du riktiga tjejkroppar alla är olika och inte ben.

 

Annonser

One thought on “Dagens sjuka ideal

  1. Bra skrivet!
    Skönhetsidealen idag är vrickade… Media som är mitt största intresse och som jag även pluggar, skrämmer en då det är så sjukt lätt att förvandla någon helt i Photoshop… Håller helt enkelt med om att man bara ska vara nöjd över sig själv 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s